â„¢Owner Forum المدير العام
الدوله : مصر الجنس : عدد المساهمات : 534 نقاط : 111351 السٌّمعَة : 2 تاريخ الميلاد : 16/05/1991 تاريخ التسجيل : 20/12/2009 الموقع : ellassasya2010.own0.com العمل/الترفيه : عيش وعيشنا المزاج : رايق ÙˆÙايق
| | احلى اكلات زمان | |
**سد الحنك** [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
سمعتوا عنها أنا ياما كلتها وأنا صغيرهالمكوناتكوب لبن - كوب إلا ربع دقيق - معلقة سمن أو زيت - معلقتين سكرالطريقةنقدح السمن أو الزيت فى طاسةيوضع الدقيق ونقلب جيدا حتى يبدأ لونه فى التغيرثم نضع السكر ونقلب قليلايوضع اللبن بالتدريج مع التقليب المستمرتهدأ النار ونستمر فى التقليبهاتلاقى عندك عجينة حطيها فى قالب وشى عليها سكر بودرةوممكن تحطى منها بإستخدام بولة الآيس كريم فى كاساتوبالهنا والشفاإيييييييه رأيكم حاجه سهله خالص
**الفايش** [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]سمعتوا عنها دى كماندى عباره عن قراقيش تنفع للفطار أو العشا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المكوناتدقيق أبيضحمص مطحون أو عدس أصفر مطحون ناعم جدالبنسمن أو زبدهقشطةماءسكركركمالطريقةالمرحلة الأولىنغلى كوب من اللبننحضر برطمان زجاجى نحط فيه معلقة حمص أو عدس ناعم ونصب عليها اللبن المغلى مع معلقتين صغيرين سكر ونقلب جيدا نقفل البرطمان بإحكام ونضعه فى مكان دافىء لمدة 15 ساعه تقريباالمرحلة الثانيهنحضر كوب دقيق ونضع عليه اللبن المتخمر إللى فى المرحلة الأولى مع 3 ملاعق صغيرة سكرنعجن جيدا الخليط مع بعضه ثم نغطيه ونتركه ليتخمرالمرحلة الثالثةنحضر كيلو دقيق ونضعه مع المرحلة الثانية بعد تخمرها مع معلقتين صغيرين سكر ونعجن بماء دافىء حتى تصبح عجينة متجانسة ومتماسكة ونتركها أيضا للتخمرالمرحلة الأخيرةنحضر 5 كيلو دقيق وقليل من الماء الدافىء مع معلقتين أو ثلاثة صغيرين سكرمع سمن أو قشطة أو زبدة وممكن نصف الكمية قشطة والنصف الآخر زبدة مع معلقة صغيرة كركم نبدأ نعجن المكونات ثم نخلطها مع عجينة المرحلة الثالثة ونعجن جيدا حتى تتكون عجينة مثل عجينة البيتزا مش ناشفه ومش لينهثم تفرد العجينة فى الصوانى وتقطع بالطول ثم نتركها فى مكان دافىء ويفضل أن يكون مشمس حتى تتخمريتم خبز الصوانى فى فرن حار حتى يحمر الوجه ثم تقسم الشرائح الطولية إلى وحدات صغيرة بالسكين ويعاد مرة أخرى للفرن بعد أن تهدأ الحرارة حتى تصبح مقرمشةإيييييييه رأيكم بجد بجد لذيذه جدا وطعمها تحفةجربوها مش هاتندمواالمفتقة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] طبعا إللى بيعمل رجيم يبعد عنها[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]شوفوها وقولولى رأيكم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المكوناتكيلو عسل اسود نصف كوب حلبة مطحونة طحن ناعم جدا 2 ملعقة كبيرة دقيق كوب صغير زيت عادى ويفضل زيت نقى نصف كوب سمسم محمص كوب سودانى مكسر فقط [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الطريقةضعي العسل في وعاء و ضعيه علي النار حتي تظهر فقاقيع طبعا مع التقليبولا تتركية يغلى واحترسى من طرطشة الفقاقيع ويفضل عدم وجود اطفال بالمطبخاحضري الحلبة المطحونة و ضعيها علي العسل وقلبيهم جيدا ليمتزجوا وضعيها على النار مرة اخرى بمجرد ظهور الفقاقيع ابعدى الوعاء عن النار بسرعة لان كثرة الغليان يمررها وينشفها في اناء اخر ضعي الزيت مع الدقيق وقلبيهم ليصبح لونة اشقر فاتح ثم ضعي السمسم والسوداني حتى يتغير لونهم ايضالا تحمريهم كثيرا في الزيتضعي خليط الزيت والدقيق و السمسم و السوداني علي خليط العسل وقلبيهم جيدا جدا و اتركي الحلبة المعقودة لتبرد احضرى برطمانات زجاجية وعقميهم على هبو النار واتركيهم ينشفوا حتى لاتفسد المفتقة وصبيها فى البرطمانات[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
|
| |
|